Förrätt

Friterade räkbollar



4 pers 60 minuter
• 25 st Frysta thairäkor (okokta)
• 60 g Blandfärs 50/50 %
• 2 klyftor vitlök
• 1 nypa korianderfrö
• 3 st korianderrot
• 2 msk ostronsås
• 2 msk svampsojasås
• 1 ägg
• 4 nypa salt
• 1 krm vitpeppar
• ½ dl sesamolja
• 1½ dl söt och sur plommonsås (thai butik)
• ½ dl svart söt sojasås (thai butik)
• 2 nypa svartpeppar
• 5-6 st rädisor
• 8 st stjälkar färska koriander
• 3½ dl Bread Crumb (thai butik)
• 1 st röd färsk chili (finhackad)
• 2 st salladslök (finhackad)
• 1 liten knippe Wai Wai oriental style instant nudlar (thai butik
• 1 L matolja
• 1 påse 150g Bistrosallad


Gör så här:

  1. Hacka ner räkor till köttfärs och lägg det i en skål tillsammans med köttfärsen. Ta en mortel
    och lägg i korianderfrö, korianderrot och vitlök, mosa till en fin smet häll sen över det i
    skålen med räkor och köttfärsen.
  2. Lägg i ostronsås, svampsojasås, 1 msk sesamolja, ägg, ½ dl Crumb bread, 2 nypa salt och
    vitpeppar, jobba ihop detta till en degig massa och låt stå 15 minuter.
  3. Ta en kastrull och blanda i plommonsåsen, svart söt sojasås, sesamoljan, 2 nypor
    svartpeppar och 2 nypor salt, koka ihop ca 5 min och när det har svalna lägg i finhackade
    chilin och salladslöken.
  4. Ta nu räk-och köttfärssmeten och rulla ihop dom till en boll som är lite större än köttbullar
    ca 8-12st (beroende på storleken) och rulla dom därefter i en liten skål med resterande av
    Bread Crumb.
  5. Ta en större kastrull och häll i matoljan och vänta tills det blir riktigt varmt, sen börja att
    fritera nudlarna ca 2-3 min tills det flyter upp och lägg nudlarna på torr papper. Lägg i nu
    några räkbollar åt gången och fritera tills den blir gul färg ca 6-7 minuter.
  6. Lägg upp blandsalladen, delade rädisorna och räkbollarna toppa med nudlarna och 2st
    korianderstjälkarna på varje tallrik och häll på en liten skvätt sås.
    Good Tasty!😋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *