Efterrätt

Äppelkaramell med vit chokladmousse


4 pers 40 minuter
• ½ Äpple röd (tärnad el. hackad)
• 1 ½ Rörsocker
• 100g Smör
• 1 msk Xante
• 120g Vit choklad
• 1 ½ dl + 2 msk grädde
• 200g Philadelphia
• 1 msk Citron ca.
• 100g Brago kex (krossade)
Gör så här:

  1. Smält 50g smöret i en kastrull, lägg i de tärnade äpplen, rörsockret och xanten, och 2 msk grädde koka ihop 4-5
    minuter så det bli lite krämig. Lägg upp i 4 dessertskålar.
  2. Smält vita chokladen i vattenbad (ångkoka) i en skål, låt den svalna.
  3. Vispa upp grädden i en skål till fluffigt sen vispa ihop med det vita chokladen till en fin smet,
    därefter vispa ner Philadelphian och smaka av med citronen som lyfter smaken.
  4. Dela upp chokladmoussen i de 4 dessertskålarna sen låt det ligga i kylen i minst 1 timme.
  5. Innan det ska serveras, brun smör på hög värme och fräs till det krossade kexen ca 2-4
    minuter så smöret hinner gå in i kex smulerna, sen låt det svalna innan det strös på
    chokladmoussen när det ska serveras, toppa gärna med lite bär om det finns.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *