Varmrätt

Stekt lammfilé med bakad potatismos



4 pers 60 minuter
• 8 st potatis
• 1 ägg
• 1 krm salt
• ½ krm svartpeppar
• 1 dl riven parmesanost
• 6 msk grädde
• 100g smör
• 500g lammytterfilé
• 1 kruka färsk timjan
• 2 msk olivolja
• 4 klyftor vitlök
• 4 st vit sparris (skalade)
• 4 st rädisor (delade)
• 1 påse bistro blandsallad

Gör så här:

  1. Börja koka upp potatisen, när potatisen är klar häll ut vattnet och mosa ihop med 50g Smör,
    salt, svartpeppar, grädde och parmesanost till riktigt mos. Lägg moset i en spritspåse och
    spritsa ut moset som små golfbollar på ungs formen med bakplåtspapper. Toppa med lite
    timjan och grädda i övre ugnen 180° tills det får en gyllenbrun färg.
  2. Torka av lammfilén, salta och peppra båda sidorna, lägg dessa i upphettad stekpanna med
    olivolja, stek varje sida ca 1 min och därefter lägg i 50g smör, 2 st krossade vitlökklyftor och
    5-6 stjälkar timjan, stek ytterligare 1 min på varje sida innan ni lägger upp ytterfilén i
    ugnsform, sätt i temp mätare i köttet och sätt in i ungnen tills 55° har uppnått sen ta ut och
    låt filén vila lite.
  3. Nu till vitlökssmöret, blanda 2 klyftor finhackade vitlök med 1 tsk finhackade timjan
    tillsammans med 50g smör till en smet, lägg det i kylen innan serveringen.
  4. Ta det skalade sparrisen och dela på mitten, använd de övre halvorna och fräs till på hög
    värme i stekpannan med liten klick smör ca 2 minuter, smaksätt med lite salt och peppar.
  5. Skär upp lammfilén lagom stora bitar servera det med potatismoset, salladen, delade
    rädisorna, sparrisen och vitlökssmöret. Good Tasty!😋

2 kommentarer

  • Pimpitcha Bohlin

    อันนี้ก็น่าทานมาก เริ่มลังเลจะทำเมนูไหนฉลองวันเกิดดีนะ แต่ไม่ทานเนื้อแกะ เปลี่ยนเป็นเนื้อวัวแทนได้ไหม

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *