Varmrätt

Smörstekt kyckling med primörer


4 pers 60 minuter
• 2 st kycklingfiléer
• 3 st klyftor vitlök (finhackad)
• 2 msk ostornsås (thai butik)
• 2 msk svampsojasås
• Salt och peppar
• 1 paket bacon
• 1 knippe färsk grönsparris
• 3 dl grädde
• 1 msk vetemjöl
• 150g smör
• Salt & peppar
• 1 påse blandsallad
• 1 msk kycklingfond
• 3 dl Bread Crumb
• 3 msk olivolja


Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléer på hälften på längden så det blir 4 delar, lägg kycklingbitarna i en skål,
    lägg i ostronsås, svampsoja, 2 st finhackade vitlök, salt och peppar, låt det ligga i 10-15 min.
  2. Ta 3 st grön sparris och rulla en backonskiva runt sparrisen och gör likadant 3 gånger till.
  3. Brun 50g smör med vetemjölet i kastrullen, lägg ner grädde och 1 st finhackade vitlök,
    kyckling fonden, salt och peppar efter smak, låt det koka upp till en sås.
  4. Häll ströbrödet i tallrik och doppa kycklingfiléer i det sen lägg filéerna i en stekpanna med
    olivolja och 100g smör, stekt till kycklingfiléerna blir nästan klara och lägg i sparrisarna och
    stekt till dom tills beconen blir bruna.
  5. Lägg salladen på tallriken, ta en bit kyckling lägg den ovanför salladen, sen sparrisen på och
    häll vitlök såsen på, finns det ströbröd kvar i pannan strö gärna över det med. Good Tasty!

10 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *