Förrätt

Stekta pilgrimsmusslor (Förrätt)


4 pers 60 minuter
• 4 st Pilgrimsmusslor
• 150g Smör
• 4 klyftor vitlök (finhackad)
• 3 st svarta skogschampinjoner (smala skivor)
• 6 st rädisor (3st finhackade och 3st skivade)
• 8 st machesallad
• 1 st färsk citron
• 1 msk persilja (finhackad)
• 1 st röd färsk chili (finhackad)
• Salt & peppar

Gör så här :

  1. Värm upp stekpannan med lite olivolja.
  2. Salta och peppra pilgrimsmussla och sen lägg i den i pannan stek ca 1 minut på varje sida.
  3. Lägg i smöret och den finhackade vitlöken och ös det smälta smöret över pilgrimsmusslor ca
    2 till 3 minuter. Pressa citron över pilgrimsmusslor a innan du tar upp den från pannan.
  4. Lägg fyra skivade champinjonerna som en blomma i botten sen likadant över med 4 skivade
    rädisor och därefter en 4 bladig machesallad, lägg på pilgrimsmussla i mitten och strö över
    det finhackade rädisa, persilja och chilin. Sist ta den stekta såsen i pannan med en sked och
    dra över lite på musslorna.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *